Paashaas jacht

De paashaas jacht, een tijdelijk jaarlijks fenomeen

En daarmee bedoelen we: De laatste 2 jaar kwam het voor, en we denken dat het nog een jaar of 2 zal duren. Daarna is de liefde voor dat beestje waarschijnlijk over.

Maar omdat de chocoladefabrieken weeral overuren zouden kunnen draaien tijdens de paasperiode, doen we graag mee aan paaseieren rapen. Iemand moet Barry Callebaut steunen, het is de grootste chocoladefabriek ter wereld is ons eens verteld. En die fabriek staat quasi in onze achtertuin (intergalactisch bekeken is de afstand verwaarloosbaar).

Maar belangrijker vandaag is: We hebben uiteindelijk een (mottige) uitleg kunnen verzinnen over wie wat doet met die paaseieren: Vanwaar ze komen, hoe die dan toch in de tuin geraken, en waarom ze verstopt zijn. Dus op de vragen “Is het de paashaas die ze legt?” of “Zijn het de klokken die ze wegstoppen?” hebben we eindelijk een antwoord.

Qua uitleg zijn mijn vrouw en ik eruit! We weten hoe je de paashaas aan de paasklokken kan rijmen

Onze oplossing: De klokken brengen de paaseieren mee uit Rome, en dumpen de hele hap gewoon in de tuin. Direct nadien komt de paashaas dan heel snel die eieren vakkundig verstoppen.

Nu het verhaal vakkundig in elkaar zit, en er voldoende chocolade in de tuin ligt, moet er op een onmenselijk vroeg uur naar chocolade worden gezocht. Ook al is gekleed gaan in pyjama-met-rubberlaarzen-en-niet-gekamd haar…

Let vooral op het paashaas mandje, dat is zelf gemaakt.

Trots en vol spanning om op paasei jacht te vertrekken
De leukste thuis, altijd al geweest
Zeker klaar en daar gaan we…
Gelukkig is de mand groot genoeg, de vangst is enorm!