Het stenen tijdperk is niet gestopt omdat er geen stenen meer waren

Het stenen tijdperk is niet gestopt omdat er geen stenen meer waren

Het stenen tijdperk is niet gestopt omdat er geen stenen meer waren

We zijn dankzij het internet toch al even uit het stenen tijdperk, mag ik hopen

En toch. De eerste keer toen ik bovenstaande quote over de stenen en het stenen tijdperk hoorde, kreeg ik zowaar een "aha-erlebnis": eindelijk eens eenvoudig uitgelegd waarom de dingen veranderen, en waarom verandering in feite constant is. Het is zowaar eigen aan de mens om niet stil te blijven staan.

Meer dan verandering zit er ook een deel "willen" in, wanneer iemand op een huidige aanpak zowat is uitgekeken, en daarom de zaken anders wil aanpakken. Ik ben ervan overtuigd dat je absoluut moet leren van het verleden, en een goede basiskennis over vroeger doet je snel inzien dat je sommige fouten niet opnieuw hoeft moet maken - veel zaken zijn al eens  geprobeerd.

En verder kan je kan absoluut ook van fouten leren. Makkelijkst van zaken uit het verleden. Zo merk je tamelijk snel dat het vroeger niet altijd beter was.

Het zou leuk zijn om ergens een cursus over "fouten" te kunnen volgen. Heb ik nog niet gevonden, over successen zijn er massa's cursussen. Maar waarschijnlijk worden er meer fouten gemaakt, tot eindelijk na veel proberen en nadenken het succes opduikt.

Het is leuk om het idee "veranderen" uit te kunnen leggen met deze quote.

In het stenen tijdperk waren er meer dan waarschijnlijk voldoende stenen. Waarschijnlijk nu nog.  Maar we zijn er als mensen maar op vooruit gegaan door zaken stap voor stap anders te gaan doen, en verandering boven verandering meer vooruitgang te boeken.

Om het met stenen te zeggen: door er een aantal op een deftige manier op elkaar te stapelen, zijn we ook al een pak verder geraakt. Daar is iemand ooit mee begonnen. En daarna deed iemand dat net ietsje beter of anders.

En dat is maar goed ook, of we waren blijven hangen in het stenen tijdperk. Neen, dank u...

Om te eindigen mijn favoriete quote, eentje uit de tijd van Sun Microsystems:

Different isn't always better.  But better is always different.

Denk daar maar eens over na. En doe de juiste dingen.

Over de auteur

Het is leuk om fijne zaken wat bij te houden en te delen met anderen. Misschien help ik zo iemand om inspiratie op te doen.
En dat is het belangrijkste doel van de site. Meer niet.